​На Житомирщині міліція затримала розбійників

Правоохоронці затримали двох чоловіків, причетних до розбійного нападу на жителів Коростишівського району. Нині нападникам офіційно оголошено про підозру. Міліція перевіряє їх на причетність до вчинення інших кримінальних правопорушень на території області.

На початку липня від розбійників постраждали 31-річний чоловік та 30-річна жінка, жителі м. Коростишева, які відпочивали на березі одного з водоймищ. Заявники повідомили, що уночі на них напали двоє невідомих у балаклавах. Зловмисники вистрелили угору з предмета, схожого на пістолет, і погрожували своїм жертвам його подальшим застосуванням. Відтак, відібравши у чоловіка 2 тисячі гривень, золотий ланцюжок та інші особисті речі, а у жінки – сумочку, нападники поспішили зникнути з місця вчинення злочину.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Коростишівського РВ УМВС, працівники якої оглянули навколишню місцевість і вилучили низку речових доказів.

Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.187 (Розбій, учинений за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила розбій або бандитизм) Кримінального кодексу України. Правоохоронці розпочали проведення комплексу заходів, направлених на розкриття злочину.

Як повідомив начальник управління карного розшуку УМВС України в Житомирській області Віктор Бугира, у результаті вжитих заходів міліціонери встановили і затримали осіб, причетних до розбою. Ними виявилися 32-річний житомирянин та 29-річний житель Новограда-Волинського.

27 серпня обом офіційно оголошено про підозру у вчиненні злочину. Судом їм обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. У рамках досудового розслідування міліція перевіряє підозрюваних на причетність до інших кримінальних правопорушень, учинених на території області.

За чинним законодавством зловмисникам може загрожувати від 7 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прес-служба УМВС України в Житомирській області.