На Житомирщині у 45-річного чоловіка вилучили три міни, гвинтівку та кількасот набоїв Другої світової. Фото

Інформацію про можливу наявність зброї в оселі 45-річного жителя с. Ксаверів, Малинського району, правоохоронці отримали з оперативних джерел. Її перевірка підтвердила причетність чоловіка до пошуків та розкопок у місцях боїв минулої війни, повідомляють в УМВС області.

“За нашими відомостями, чоловік займався пошуками металу, у тому числі і за допомогою спеціальних шукачів. Також бачили його і в лісах та полях, де проходили жорстокі бої з нацистськими завойовниками”, – прокоментував начальник Малинського МВ УМВС Михайло Старовойт.

Під час санкціонованого обшуку у підсобному приміщенні домогосподарства чоловіка було вилучено справжній арсенал зброї минулої війни – гвинтівку Мосіна, приведену у належний бойовий стан, майже 70 набоїв до неї калібру 7,62 мм, ще близько 80 патронів до пістолета ТТ та три мінометні міни 45 і 75 мм.

Власник домогосподарства підтвердив працівникам міліції те, що усі ці предмети знайшов в місцях колишніх запеклих боїв.

Нині за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Чоловікові може загрожувати реальний термін ув’язнення від 3 до 7 років.