У Житомирі міні-футболом звертають увагу на наркоманію і алкоголізм

13 серпня 2015 року у Житомирі на стадіоні «Спартак» проходить Всеукраїнський турнір з міні-футболу серед команд реабілітаційних центрів та громадських організацій, робота яких спрямована на допомогу людям з алко- та наркозалежностями. 

Метою заходу є пропаганда здорового способу життя та привернення уваги громадськості до проблеми алкоголізму та наркоманії в Україні. Організаторами є Житомирський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з Міжнародною громадською організацією «Центр Здорової Молоді».

Учасниками турніру стали команди реабілітаційних центрів та громадських організацій з п’яти регіонів України. Аби показати приклад здорового способу життя, на футбольному полі зібралося 9 команд з Полтави, Дніпропетровська, Києва, Чернігова та Житомира.

«Молоді люди, що вже побороли наркотичну проблему та ті, хто з такою проблемою, на щастя, не зіткнулися, об’єднуються в такі турніри, аби показати суспільству, що слід проводити вільний час з користю, що спорт та активний спосіб життя є міцною альтернативою шкідливим звичкам», – каже Євген Нерух, керівник “Міжнародної антинаркотичної Асоціації”.

Як зазначає директор Житомирського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Юрченко, такий Всеукраїнський турнір у Житомирі проходить вже другий рік поспіль. «Цьогоріч, крім команд «Центру Здорової Молоді», у турнірі бере участь команда волонтерів з Житомирського міського центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді. Це юнаки, що навчаються у навчальних закладах Житомира чи працюють та активно долучаються до профілактично-просвітницьких закладів, які проводить центр. Наголошую, що всі люди, які є на футбольному полі, вже переможці, адже вони перемогли себе», – зазначає Ольга Юрченко.

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради