У Житомирі пройшов ярмарок «Віз Щастя»

Фестиваль борщу, козацькі забави, музичні теревені та товари власного виробництва – у Житомирі розпочався ярмарок «Віз щастя». Господиня ярмарку та лідер «Об’єднання «Самопоміч» у Житомирі Наталія Чиж розповідає: основна мета – підтримати виробників екологічно чистих продуктів з області.

«Наш ярмарок «Віз щастя» ми започаткували і тепер хочемо, щоб це було традицією нашого міста. Тому що є Сорочинський ярмарок, а тепер буде в Житомирі ярмарок «Віз щастя». Основна мета: ми запросили з нашої Житомирської області виробників, це екологічно чисті продукти, це перше. Ну і друга мета – це донести частинку щастя, віддати кожній людині цього міста щастя, добробуту, любові. Це дуже важливо, це те, чого нам зараз дуже не вистачає», – каже Наталія Чиж.

За словами Наталії Чиж подібні ярмарки будуть проходити в усіх районах Житомира.

«Будемо підтримувати цю ініціативу. Зараз будемо у всіх мікрорайонах нашого міста проводити подібні ярмарки, вони будуть подібні, тому що не буде так як вперше. Це концерт, це презентація, а далі будемо привозити фермерів і щоб люди купували екологічно чисті продукти», – каже лідер «Об’єднання «Самопоміч» у Житомирі.

Під час ярмарку відбувся фестиваль борщу. Житомиряни могли побачити увесь процес приготування страви від самого початку. Олена приїхала з Києва. Жінка розповідає борщ готується зі свіжих продуктів і нагодувати вдасться всіх гостей ярмарку.

«Буде понад 400 літрів борщу. Нагодуємо усіх бажаючих. Чотири види борщу буде: пісний борщ, з грибами борщ, з м’ясом. Так що приходьте, будь ласка, куштувати», – каже киянка Олена Пальчук.

Окрім борщу з екологічно чистих продуктів житомиряни мають змогу побачити древнє бойове мистецтво справжніх запорізьких козаків. На спеціально обладнаному майданчику кожен охочий міг дізнатись, як вправлятися з довгим батогом, шаблею та викувати собі монету на згадку.

«Показуємо як козаки воювали. Як користувались різною зброєю. Кожен охочий монетку може зробити собі на щастя, на згадку, козацьку», – розповідає козак Наливайко.

Житомиряни, які прийшли на відкриття ярмарку «Віз щастя» кажуть: приємно вражені атмосферою.

«Мені все дуже сподобалось. Є і дитячий майданчик, діткам цікаво, і нам є що подивитись: там і борщ готують, там і козаки, нам дуже цікаво. Знаряддя їх, все дуже цікаво», – каже житомирянка Любов Пончик.

А дехто навіть встиг викувати справжню козацьку монету на згадку.

«Сьогоднішнє свято нам дуже сподобалось. Особливо сподобалось Назару, тому що Назар захоплюється козаками і він знайшов саме такий майданчик, на якому знаходяться козаки. Для нього було дуже цікаво, коли козаки виковували монетку козацьку», – розповідає житомирянка Валентина Міняйло.

За словами Наталії Чиж, вже найближчим часом житомирський осередок «Об’єднання «Самопоміч» розпочне проведення подібних ярмарків в усіх мікрорайонах Житомира.

Житомир. інфо.