У Житомирі знімуть прапор з фасаду на Київській, 1 і відправлять його в АТО

24 серпня 2015 року, на день Незалежності, найбільший прапор України востаннє порадує житомирян та гостей міста. Вже незабаром після свята відбудеться зняття прапора-рекордсмена, що майже півтора роки прикрашав центральну площу міста та став візитівкою Житомира.

Святкова подія підняття прапору відбулася у травні 2014 року. Він офіційно був визнаний найбільшим на території країни та внесений до Книги рекордів України. Репортажі про захід показали на більшості центральних телеканалів.

Організаторами заходу виступили директор компанії «Інформбюро» Ярослав Гапоненко та директор «УТОГ» Олександр Єфимович.

Ярослав Гапоненко розповідає: «Одним із напрямків діяльності нашої компанії є розміщення реклами великих форматів та художнє оформлення будівель по всій Україні. На весні 2014 року у нас виникло бажання зробити особливий патріотичний проект. Згодом з’явилась ідея встановити велетенський стяг заради піднесення духу патріотизму Житомирян. Місце обирали не випадково. Центральна площа Житомира, що зазвичай об’єднує жителів міста під час урочистих подій та свят, найбільше підходила для реалізації задуму.

Раніше ми неодноразово розміщували різноманітні рекламні сюжети на площі Соборній. Та задля досягнення мети ми на тривалий термін вирішили відмовитися від комерційного використання цього носія.

Наша ідея знайшла підтримку серед багатьох небайдужих. До участі у заході долучилися ТРЦ Глобал UA, Бердичівський Пивзавод, ЖУВП УТОГ, «Вертикаль», «Сенс Прінт», UNIQA та інші організації, і 24 травня проект був реалізований, а стяг – піднятий у центрі міста. Окрему подяку за підтримку хочемо висловити інтернет-магазину національної символіки UA PATRIOT.

Варто зазначити, що стяг являє собою складну інженерну конструкцію, яка, зважаючи на свій розмір (площа стягу становить біля 450 м.кв.), і вагу (більше 150 кг.), постійно потребує технічного супроводу, та є складною у експлуатації.

Зазвичай життя таких конструкцій недовговічне і становить 6-9 місяців. Зусиллями співробітників нашої компанії, які вже декілька разів проводили ремонт, стяг прикрашав місто майже півтора роки.

Нажаль, на даний час кріплення конструкції та тканина остаточно вичерпали запас міцності. Тому після Дня Незалежності місто залишиться без цього унікального патріотичного символу».

Після зняття прапору він ще послугує на користь українським воїнам. На замовлення керівників та бійців 95 аеромобільної бригади, 26 окремої артилерійської бригади, 30 окремої механізованої бригади, та 25 БТО «Київська Русь», було прийнято рішення розшити великий прапор та зробити із нього більше сотні прапорів, менших за розміром. У подальшому майбутньому вони прикрасять музеї військових частин, будинок культури, а частина прапорів поїде на передову на АТО.