За 6 місяців жителі області заборгували “Житомиргазу” 113 мільйонів

Заборгованість побутових споживачів газу у місті Житомирі складає 19,6% від загального боргу за газ всієї області. Зокрема борги за газ мають 76,9 тисяч домоволодінь. повідомляють в прес-службі “Житомиргазу”.

За 6 місяців 2015 року борг серед побутових споживачів Житомирщини складає 113,1 мільйонів гривень. Минулого року за такий же період заборгованість становила 46,8 мільйонів гривень.

“Від початку року в області через борги відключено 1,6 тисяч помешкань, з яких повторно приєднані уже 1,2 тисячі. Відновлення газопостачання можливе лише після повного погашення боргу і компенсації збитків, пов’язаних з відключенням”, – зазначає заступник голови правління з постачання і обліку газу Віталій Косенко.

При цьому газовики зазначають, що кількість сімей Житомирщини, які отримують субсидію, становить 29,5 тисяч споживачів. З них 12,2 тисяч тих, кому продовжили надання субсидії, і 17,3 тисяч споживачів, які отримали її з 1 травня 2015 року.

До речі, сьогодні в “Житомиргазі” заявили, що не в змозі виконати планові роботи з підготовки газових мереж Житомирської області до опалювального сезону через проблему з розподілом коштів, сплачених споживачами за газ.

Як писав Репортер, заборгованість населення Житомирської області з оплати житлово-комунальних послуг упродовж червня 2015 р. майже не змінилась, і на кінець місяця становила 182,3 млн.грн.