Батьки назвали кращий дитячий вік

“Ну коли ж малюк підросте, і мені стане з ним хоч трохи легше?” – Зітхають молоді мами. Британські вчені провели опитування серед батьків і з’ясували, коли ж настає «той самий» довгоочікуваний вік.

Фахівці з’ясували: простіше, радісніше і найцікавіше з п’ятирічними дітьми. Як показали результати опитування, проведеного у Великобританії, саме так вважає майже 40% респондентів з 2000 опитаних батьків. «З ними нарешті можна поговорити» і «у них вже з’являється гарне почуття гумору» – ось основні переваги п’ятирічок, які назвали батьки.

П’ять років – важлива віха в житті дитини. До цього віку малюк вже так добре володіє своїм тілом, що шишки, синці та мокрі штанці стають порівняно рідкісним явищем. До того ж він може досить довго концентрувати на чомусь увагу, грати, спілкуватися і вчитися. Дорослі нарешті можуть трохи перевести дух і просто отримувати задоволення від того, що вони – батьки.

«П’ять років – вік, до якого особистість дитини повністю формується, – говорить Yahoo Parenting дитячий і сімейний психотерапевт Френ Уолфиш. – Він вже здатний коректувати власну поведінку, адаптуватися до обставин, і тому істерики стають рідкісним явищем». До немаловажним для батьків пріоритетами п’ятирічок також можна віднести те, що до цього віку діти нарешті починають добре спати протягом усієї ночі, самостійно їсти і нормально поводитися в громадських місцях. «Вони розуміють жарти, жартують самі, здатні адекватно реагувати на дисципліну, розуміти і приймати правила поведінки. Крім того, вони емоційно відкриті, здатні розповісти про те, що думають і відчувають», – доповнила Уолфишдо гідності п’ятирічок.

Що стосується самого важкого для комунікації віку, то їм, як показали результати опитування, виявився проміжок з 10 до 12 років, коли діти зазвичай замикаються в собі. Початок отроцтва перемогло по частині випробовуваних батьками мук навіть «криза двох років», коли малюки раптово перетворюються з янголят в каприз, упертих, неслухняних дияволят. Правда, учасників опитування просили оцінити тяготи батьківства в проміжку від народження до 13 років, так що не виключено, що по частині складнощів спілкування підлітки виявилися б поза конкуренцією.

http://nosorog.net.ua – пропонує батькам різноманітні дитячі товари. В Носорозі доступні ціни та величезний вибір товару. Заходьте та скуповуйтесь!