​Мецената Максима Шкіля обрано почесним опікуном Денишівського реабілітаційного центру

Благодійний фонд «Разом до майбутнього» подарував канцелярське приладдя вихованцям Денишівського навчально-реабілітаційного центру, які знаходяться під опікою.

Сьогодні у закладі виховується вісімдесят одна дитина: п’ятдесят п’ять школярів та двадцять сім дошкільнят з системними порушеннями мовлення.

«Вади мовлення у дітей дуже складні. Це і дезартрія і алолія. Вони обмежені у спілкуванні, або майже безмовні. Основна мета наших педагогів – навчити дітей розмовляти і правильно вимовляти звуки» – пояснює логопед Тетяна Подоліна.

У центрі вдячні благодійникам, за допомогою яких вдається підтримувати необхідну матеріальну базу та комфортні умови для вихованців. Серед таких, засновник Благодійного фонду «Разом до майбутнього» Максим Шкіль, який опікується проблемами закладу вже п’ять років

«Ортопедичні парти та підручники для початкової школи, дидактичні матеріали, інтерактивні виховні заходи. Ми щиро дякуємо за таку посильну допомогу й на знак вдячності колектив вирішив присвоїти Максиму Шкілю звання «Почесний опікун» – розповіла директор навчально-реабілітаційного центру Галина Шпак.

Сьогодні у закладі планують відкрити ще одну групу в допомогу мовленнєвої корекції дітей з вадами мовлення, яких у Житомирській області нараховується п’ять тисяч.

Реабілітаційні програми центру розраховані для дітей від двох до десяти років. Частина дітей займається за індивідуальними планами. Однією з популярних інтерактивних методик є логоритміка – поєднання слова, музики і ритму.

Батьки можуть звертатися до центру за разовою допомогою, на термін від чотирнадцяти до двадцяти одного дня, або ж за тривалою корекцією мовленнєвих вад дитини.

Прес-служба Благодійного фонду «Разом до майбутнього»