​На Луганщині житомирські правоохоронці вилучили арсенал зброї

На території одного з фермерських господарств Станично-Луганського району Луганщини працівники міліції виявили міни, гранати та запали до ручних протитанкових гранатометів. Небезпечний арсенал знаходився на замінованій базі у зоні умовної лінії розмежування.

Як повідомив начальник УМВС України в Житомирській області Валерій Рудик, інформація про наявність нелегальної зброї на території колишньої бази одного з добровольчих батальйонів на Луганщині була отримана у Житомирі з оперативних джерел міліції та УСБУ.

Для її перевірки 16 вересня група правоохоронців, до складу якої входили працівники УМВС України у Житомирській області, оперативники Управління карного розшуку ГУМВС України у Луганській області та вибухотехніки УДСНС прибули до с. Передільського, де належало обстежити територію фермерського господарства.

До міліціонерів звернувся охоронець бази, який повідомив, що під час обходу виявив металевий предмет, зовні схожий на мінометну міну.

– Уся зібрана нами інформація свідчила, що на базі дійсно знаходяться зброя та боєприпаси, – прокоментував Валерій Рудик. – Згодом у ході відпрацювання території було знайдено міни, встановлені на «розтяжку», 120-х, 80-х калібру, гранати-«лімонки», інше спорядження. Також було знайдено карту мінування всього цього фермерського господарства та інші цінні оперативні документи, які будуть використані у подальшій роботі.

Загалом з місця події під час першочергового обстеження вилучено 4 мінометних міни калібру 82 мм, мінометну міну калібру 120 мм, гранати, 3 стартових заряди для пострілу «РПГ-7», пристрій для чищення стволу «АГС-17», 10 дерев’яних та 14 металевих штирів для встановлення розтяжок, мідний та металевий дріт та інше.

Все вилучене направлено на експертне дослідження, а за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Заходи із убезпечення вказаної території від вибухонебезпечних предметів ще тривають.

Прес-служба УМВС України в Житомирській області, за матеріалами ГУМВС України в Луганській області