​На Житомирщині СБУ заочно повідомило про підозру бойовику т.зв. «ДНР»

16 вересня ц.р. слідчі Управління СБ України в Житомирській області заочно оголосили ще одному мешканцю обласного центру – поплічнику ватажка терористичного угрупування «Бєса» про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації та сприяння її діяльності) Кримінального кодексу України.

У березні минулого року житомирянин виїхав до АР Крим для участі у т.зв. «Самообороні Криму». Познайомившись там із Ігорем Безлером та пройшовши відповідний вишкіл у центрі підготовки бойовиків у Ростові-на-Дону (РФ), він став одним із керівників його бандформування у м. Горлівка.

Слідчими СБУ документально підтверджена його участь у блокуванні й захопленні військових частин, адмінбудівель правоохоронних структур і органів державної влади на сході України. Доведена його причетність до незаконного утримання і катувань українських військовослужбовців, волонтерів, місцевих проукраїнських активістів, передача (після фізичних знущань) російським спецслужбам тих, хто володів важливою інформацією.

До обов’язків зловмисника входили також збір, узагальнення і передача розвідданих про місця дислокації підрозділів українських військових формувань поблизу лінії зіткнення для подальших артилерійських обстрілів незаконними бандугрупованнями «ДНР».

Також він відповідав за підготовку та проведення інформаційно-пропагандистських антиукраїнських акцій, які дискредитували б нашу державу, її керівників і військовослужбовців сил АТО.

Досудове розслідування триває.

Прес-група УСБ України в Житомирській області