На Житомирщині для учасників АТО зарезервували більше 2 тис. га землі

У районах Житомирської області зарезервовано 205 масивів земель державної та комунальної власності загальною площею 2364 га на території всіх районів області для потреб військовослужбовців – учасників АТО. 

Про це повідомляють у прес-службі ГУ Держгеокадастру у Житомирській області.

«Всі зарезервовані земельні масиви придатні для передачі в приватну власність в межах норм безоплатної приватизації. На даний час ми готуємо графічні матеріали та інформацію про ці земельні ділянки і скоро їх можна буде переглянути на офіційному веб-сайті Головного управління та обласної державної адміністрації», – зазначив Максим Глушаниця, начальник Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області.

Близько 52% від усіх заяв – це клопотання про виділення земельних ділянок для учасників АТО у Житомирському районі. В основному громадяни звертаються до міських рад. Ускладнює планування потреби в земельних ділянках факт відсутності списків учасників АТО по кожному населеному пункту.

«Але ми шукаємо шляхи вирішення даного питання. Зокрема, розглядаємо такий варіант, як визначення додаткових масивів земель комунальної власності шляхом добровільної відмови від права постійного користування або вилучення земельних ділянок державних підприємств, установ та організацій, які не використовують їх за цільовим призначенням в межах населених пунктів» – наголосив Максим Глушаниця.

Загалом Головним управлінням Держгеокадастру у Житомирській області видано накази по 1163 земельним ділянкам загальною площею 797,8 га, всім 48 родичам загиблих військовослужбовців надано дозвіл на розроблення документації із землеустрою. Зареєстровано і готово до видачі 212 документів надання дозволів та затвердження проектів землеустрою.