На Житомирщині у жовтні можна добровільно здати зброю

Упродовж жовтня триватиме місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових речовин, повідомляють в УМВС.

Працівники міліції перевірятимуть наявну інформацію про незаконне зберігання заборонених і небезпечних предметів, проводитимуть огляди домогосподарств жителів обласного центру, а зовнішні наряди міліції, які несуть службу із забезпечення правопорядку на вулицях й автодорогах, оглядатимуть підозрілі транспортні засоби.

“Слід зазначити, що будь-яка зброя, боєприпаси до неї та вибухові пристрої несуть у собі небезпеку та потребують навичок поводження з ними. І якщо мисливською зброєю дозволено володіти та використовувати в установленому законом порядку, то зберігання усього іншого – кримінально каране діяння. Зберігаючи ці заборонені предмети, громадяни автоматично наражають на небезпеку не тільки себе, але й оточуючих їх людей”, – зазначають у міліції.

У разі добровільної здачі громадянами незареєстрованої зброї чи спецзасобів вони звільняються від визначеного законом покарання, а також за ними зберігається можливість, після проведення відповідних перевірок, зареєструвати цю зброю чи спецзасоби у встановленому порядку.

Отримати більш детальну інформацію з питань дозвільної системи у м. Житомирі можна за адресою: м. Житомир, вул. Новий Бульвар,1, каб. 34,36, тел. (0412) 37-40-04, 40-73-04.