Обласна рада розподілить 31 мільйон вільних залишків коштів обласного бюджету

На засіданні постійної комісії з питань бюджету та комунальної власності, що відбулася 4 вересня під головуванням Дмитра Кропачова, депутати розглянули понад 30 питань. Серед них – «Про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік».

Після тривалого обговорення постійна комісія погодила внесення цього питання до порядку денного 32-ї сесії. Пропоновані департаментом фінансів ОДА видатки розглядали окремо по кожній галузі.

Директор департаменту фінансів Ганна Ємченко поінформувала про те, що перевиконання обласного бюджету за І півріччя становить 31,2 млн. грн. Щодо розподілу вільних залишків коштів, то він має дві складові: за пропозиціями ОДА та за пропозиціями депутатів обласної ради. У ході підготовки до сесії щоденно надходили і продовжують надходити нові пропозиції.

bud32 1

Найбільше потреб має галузь охорони здоров’я. На цю галузь планується спрямувати 16 млн. 151 тис. грн. (52,1% всіх видатків, що передбачаються). Відповідно на соціальне забезпечення мають спрямувати 6,3 млн. грн. (20,3%) та 2,3 млн. грн. – на фінансування обласних галузевих програм.

За словами заступника голови обласної ради Руслана Годованого, для бюджетної комісії немає більш важливих чи менш важливих тем, тому що бюджет – це гроші платників податків, які мають піти на користь усієї громади області. Гострими проблемами, на які депутати планують виділити кошти, заступник голови назвав капітальний ремонт приміщення обласного онкологічного диспансеру (1 млн. 180 тис грн.) та завершення капітального ремонту психоневрологічного дитячого відділення Житомирської обласної психіатричної лікарні № 1 (1 млн. 165 тис. грн.).

bud32 3

«Якщо депутати підтримають, ми внесемо зміни до програми підтримки учасників АТО. Це – додатково 500 тис. для часткового фінансування лікування наших хлопців за кордоном та придбання для них імпортних ліків», – каже Руслан Годований. Також планується додатково профінансувати інші потреби, передбачені Програмою соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованих територій, районів проведення АТО на територію Житомирської області, та військовослужбовців, працівників ЗСУ, Нацгвардії, СБУ, інших силових структур області, що брали участь в АТО, у 2015 році.

bud32 2

Прес-служба обласної ради