Поранені бійці АТО з Житомирщини у госпіталі малюють картини для благодійного аукціону

Благодійний проект «Ти тільки живи!», заснований Асоціацією платників податків України під керівництвом Президента Грігола Катамадзе, продовжується. 

Днями відкрито онлайн-аукціон, де можна придбати картини авторства поранених бійців АТО. Усі кошти за лоти підуть на медичну підтримку поранених захисників України та придбання їм речей першої необхідності.

На сайті http://blago.appu.org.ua./ виставлено на продаж 44 роботи. Частина робіт – картини намальовані бійцями під час лікування у Національному військово-медичному клінічному центрі Міністерства оборони України. Більшість бійців вперше взяли пензлика в руки, коли їм почали викладати майстер-класи з художньої майстерності викладачі та студенти Київського інституту декоративно-прикладного мистецтва імені М.Бойчука. Серед малюнків переважає зображення природи України: «Веселка», «Зірка», «Море» та патріотичні мотиви: «Моя незалежність», «Нескорена квітка», «Незалежність», «Боротьба» та ін.

Серед картин є кілька робіт матері молодшого сержанта, уродженця житомирщини Дмитра Блохіна. Тетяна Блохіна намалювала для Благодійного аукціону картини «Стежка до озера», «Перед дощем» та «Осінні пейзажі». Її син отримав тяжке мінно-вибухове поранення, але впевнений, що його патріотизм здолає всі перешкоди.

І ще один житомирський боєць – Ішмуратов Назарій – намалював під час лікування у госпіталі картини «Стан душі» і «Боротьба». Назарій отримав важке опікове поранення на Луганщині. Він одружений і має двох синів. Незважаючи

на те, що сам потребує медичної допомоги, виручені кошти за свої картини хоче передати іншим бійцям на протезування.

Серед лотів є й твори інших митців, які побажали приєднатися до проекту: малюнки від дітей художніх шкіл, роботи Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва ім. М.Бойчука із дерева та вовни, вітраж «Соняшник» в техніці «Тіффані», картини маслом та олією від молодих художників. Свою скульптуру «Янгол, який сурмує перемогу» передав на аукціон і відомий український скульптор, лауреат Шевченківської премії Ярослав Мотика.

Кожен бажаючий може зайти на сайт та придбати ту роботу, яка сподобалась найбільше, написавши на вказану електронну адресу або подзвонивши на вказаний номер телефону.

Також на допомогу пораненим бійцям продовжує діяти благодійний рахунок, відкритий АППУ, куди можна перерахувати посильну грошову допомогу для поранених захисників України.


Реквізити благодійного рахунку «Ти тільки живи!»:

Отримувач: ВГО «АППУ»

Код 21704946

Банк отримувача: ПАТ «КБ»ПРЕМІУМ»

МФО 339555

п/р 26000002017119

Призначення платежу: Перерахування благодійного внеску на підтримку поранених бійців АТО. Без ПДВ.


На Благодійному вечорі, що нещодавно відбувся у Києві, організаторам вдалося продати з аукціону 21 картину авторства поранених бійців на суму 121 тис. гривень. Ще 94 тис грн. було зібрано на благодійний рахунок.