​Розенблати придбали ще один позашляховик для військових

Позашляховик Opel Monterey для бійців 5-ї батальйонної тактичної групи 81 бригади придбала родина народного депутата Борислава Розенблата. Автомобіль «пригнали» з Німеччини. В Україні його трохи підрихтували та пофарбували у колір «хакі».

Цей автомобільмає прекрасні характеристики, переконує командир підрозділу Денис Антіпов. За його словами, позашляховик ідеально підходить для виконання службових завдань:

«Такі машини це просто незамінний інструмент в нашій роботі. На превеликий жаль поки держава не може забезпечити наші потреби, тому допомагають волонтери. Вона має дуже потрібні характеристики для нас, в першу чергу по здатності проходити по бездоріжжю у складну погоду. Це те, чого не може поки наша штатна техніка».

За словами бійця 5-ї БТГР з позивним «Оззі» Олега Вороновського, спершу військові навіть не сподівалися на чиюсь допомогу, тому почали самотужки збирати кошти на позашляховик:

«Коли Борислав Розенблат дізнався, що ми збираємо гроші, то сказав: хлопці, стоп, пустіть їх краще на щось потрібне для своєї техніки, а машину я вам просто привезу з Німеччини. І ось через «Фонд родини Розенблат» нам привезли ось цю чудову машину. Це повноцінний позашляховик Opel Monterey 1989 року випуску з об’ємом двигуна 3.2».

Військові теж приготували подарунок для родини нардепа – символічний прапор зі словами подяки, підписаний усіма бійцями взводу.

Це вже шоста автівка, яку Розенблати передають на потреби української армії. За дивним збігом обставин саме сьогодні з передової повернулися бійці 90-го батальйону, яким рік тому родина передала броньований «Мерседес» для санітарних потреб:

«Ми тоді знайшли в Німеччині інкасаторський броньований автомобіль і передали його командиру 3-ї десантно-штурмової роти 90 батальйону Олегу Лосінському. І сьогодні, коли вони приїхали, вони мені сказали, що завдяки нашій машині вдалося врятувати багато хлопців. Мені дуже приємно було це чути. Я радий, що ми змогли допомогти. Тому сьогодні, передаючи вам машину, у мене єдине прохання – вертайтесь живими і бережіть нашу землю!», – сказав Борислав Розенблат.

Броньований санітарний автомобіль для 90-го батальйону, переданий минулого року

Олег Лосінський (другий праворуч) приймає автомобіль

Під час зустрічі 90-го батальйону: Олег Лосінський та Борислав Розенблат