Розподіл квартири при розлученні

Розподіл квартири при розлученні – іноді може бути юридично непростим завданням, з якою стикаються подружжя у разі розлучення (розірвання шлюбу) і мають намір поділити квартиру.

І так, як поділити квартиру при розлученні?

Слід пам’ятати, що дуже важливим етапом – є визначення способу її розділу. Для цього необхідно враховувати цілий комплекс юридично значимих фактів.

Також, бажано, при подачі позову про розподіл квартири при розлученні, подати до суду клопотання про забезпечення позову шляхом накладення арешту на квартиру.

Так, розділ квартири при розлученні подружжям може закінчиться по-різному (аж до відмови у задоволенні позову) якщо невірно сформулювати позовні вимоги про поділ квартири.

Залежно від наявності багатьох обставин, таких наприклад як: наявності кредиту на подільну квартиру, або на інші цілі і хто є позичальником за даним кредитом, наявність іншого майна, що є спільним сумісним майном подружжя, наприклад: інша нерухомість (житлова або нежитлова), депозити , автомобіль і т.д. суди можуть приймати різні рішення в справах про розподіл.

Як провести розподіл квартири при розлученні? Як здійснити розділ житла при розлученні між подружжям або особами, які перебувають у фактичних шлюбних відносинах (цивільний шлюб), коли можливий розподіл квартири між подружжям? Як провести розподіл кредитної квартири при розлученні? 

На ці та інші питання дадуть відповіді спеціалісти ТОВ “Судова незалежна експертиза України”.  Розподіл квартири при розлученні на ekspertiza.com.ua