Сергій Сухомлин перевірив готовність до зими КП “Житомирводоканал”

В рамках підготовки міста до опалювального сезону, Сергій Сухомлин перевірив готовність “Житомирводоканалу”. На підприємстві перший заступник міського голови провів ревізію матеріально – технічної бази “Водоканалу”.

“Ситуація на Водоканалі складна і в першу чергу у зв’язку з тим, що у наявності застаріла техніка. Їй, в середньому, 20 років. В минулому році ми придбали 2 нові лабораторії, завдяки їхній роботі, у нас зменшується втрата в мережах. Сьогодні відбувся тендер по результатам якого буде закуплено хороший, імпортний екскаватор для підприємства. Нам необхідно ще купити як мінімум два таких екскаватора, тому, що в рамках реалізації досить великого проекту від Світового банку з реконструкції мереж та модернізації необхідно зробити все, щоб наш Водоканал основну частину робіт взяв на себе, а без сучасної техніки це неможливо. 

Завдання міста – забезпечити підприємство такою технікою, що дасть зменшення витрат у мережах, дозволить оперативно реагувати на аварійні ситуації, і стримає зростання сум у квитанціях” – каже Сергій Сухомлин.