​Сергій Сухомлин подякував житомирянам за гідну зустріч «Кіборгів» 90-го батальйону

З повітряними кульками, плакатами та прапорами від самого ранку на площу Перемоги сходяться люди. Аби зустріти бійців 90-го батальйону, з квітами, прапорами і плакатами сюди прийшли кількасот житомирян. Зізнаються, не можуть сидіти вдома, знаючи, що додому повертаються бійці, які рік провели на війні.

«Це ті хлопці, які пройшли Донецький аеропорт, це ті хлопці, які пройшли найгарячіші точки. Багато хто з них були у полоні. Ми на них дуже чекаємо», – каже волонтер Ірина Коцюба.

Чекають на побратимів і бійці 90-го батальйону, які повернулися додому раніше.

«Я зустрічаю своїх бойових побратимів. Я був поранений, тому трошки раніше демобілізувався. А хлопці мої зараз їдуть, я їх зустрічаю всією родиною, всією сім’єю», – розповідає боєць 90-го окремого аеромобільного батальйону Дмитро Бондар

«Ті хлопці, які зараз там, вони всі як рідні, вони всі як брати. Вони не знайомі, але вони такі всі рідні. Хочеться кожного з них розцілувати, обійняти, подарувати квіти. Просто посидіти, поговорити, трошки хочеться їх відволікти від того всього», – додає його дружина Ірина Бондар.

Кіборги приїжджають під звуки військового оркестру, а далі – обійми, поцілунки і сльози радості.

«Хороші емоції. Ми вдома. Вже вдома. Довго не було нас. Будемо відпочивати, старатися частіше бути вдома з дружиною, з сім’єю своєю», – каже боєць 90-го окремого аеромобільного батальйону

У дорозі бійці провели майже добу, але зізнаються, ці незручності – ніщо порівняно з тим, що їм довелося пройти за рік війни.

«Ми були на самому піку. Прочинаючи з листопада ми пройшли Опитне, Водяне, Піски, грудень, січень – Донецький Аеропорт, тримали термінал і башту. Наш батальйон був на самому піку. Моя рота була 8 місяців не змінюючись на Опитному», – розповідає командир 3-ї десантно-штурмової роти 90-го окремого аеромобільного батальйону

Рідні і друзі кидаються в обійми бійцям, аби привітати їх з поверненням, діти дарують захисникам квіти і малюнки. Усі аплодують і вигукують «Герої».

«Це чудово. Емоції просто переповнюють. Ці дітки, які зустрічають своїх батьків. Просто чудово. Ми прийшли на площу о пів-на-дев’яту. З того часу тут. Три години люди чекали, не розходилися. І хочеться подякувати житомирянам за те, що вони вийшли і зустріли наших хлопців, віддячили за той подвиг, який вони здійснили», – каже Сергій Сухомлин.

Тепер на демобілізованих бійців чекає перепочинок та реабілітація. Та вони переконують – у разі потреби готові знову повернутися до служби.