Сеймик Сілезького воєводства співпрацюватиме з Житомирською областю

Протягом двох останніх років ведуться перемовини щодо підписання угоди про співпрацю між двома дружніми регіонами України та Польщі. Зараз процедура наблизилася до завершального етапу.

Згідно з умовами польської сторони, перед підписанням угоди свою ухвалу має надати Сеймик. Проект угоди на засіданні Сеймику, що відбулося 31 серпня, представляв голова Житомирської обласної ради Віталій Француз. Депутати Сеймику Сілезького воєводства як члени коаліції, так і з опозиційного боку беззаперечно ухвалили намір підписати угоду про співпрацю з Житомирщиною.

umws20150831 sesja tz049 1

«Цим документом ми вкотре засвідчимо обопільну підтримку, довіру, бажання розвиватися пліч-о-пліч, жити в мирі, злагоді та добросусідстві», – сказав Віталій Француз та, користуючись нагодою, запросив представників Сілезького маршальства відвідати Житомир на початку жовтня. Саме тоді, у рамках відзначення Днів польської культури, планується підписання міжрегіональної угоди.

umws20150831 sesja tz028 3

Разом із головою обласної ради Польщу відвідала в. о. Житомирського міського голови Любов Цимбалюк, яка домовлялася про закріплення партнерських відносин між Житомиром та польським містом Битом.

umws20150831 sesja tz046 2

Прес-служба обласної ради