Снаряди з житомирського полігону долітають в держлісфонд

Задимленість у Житомирі в ці дні розповсюджується з 37 Житомирського військового полігону. Адже там ведуться активні стрільби, і враховуючи те, що трав’яний покрив нині повністю сухий, так чи інакше загоряння виникають. 

Про це повідомив заступник начальника Управління ДСНС України у Житомирській області Олег Держанівський.

На думку рятувальників, цей дим не несе ніякої загрози здоров’ю людей, бо це горить не торф, не якісь хімічні речовини, а трава та чагарники.

Військовики контролюють ситуацію, в перервах між стрільбами пожежі локалізовують. Населення має з розумінням ставитися до горіння на окремих ділянках полігону, адже військові мають проводити навчання.

Аби не допустити розповсюдження вогню, на межі полігону та лісових масивів Житомирського лісгоспу постійно чергує лісова охорона.

– Ми вже провели оборювання, ведемо цілодобове чергування, проте неприємностей не уникнути – каже лісничий Тригірського лісництва Валерій Іщук. – Враховуючи безпосередню близькість розташування полігону, трапляється, що снаряди потрапляють і на територію держлісфонду. Минулого ж тижня загорівся очерет на річечці, що межує зі стрільбищем. Пожежу ліквідовували всім лісництвом півдоби. До гасіння долучилися і місцеві жителі Цісар Олександр, Антоненко Максим та Мовчан Геннадій. Лісівники щиро вдячні цим чоловікам за небайдужість.

Прес-служба ЖОУЛМГ