Спальня на хутрі

Спокійні тони, приглушений колір і світло, м’які обриси якнайкраще підходять для спальні.

Спокійні тони, приглушений колір і світло, м’які обриси якнайкраще підходять для спальні і навіть у квартирі, обставленій в стилі мінімалізму, ця кімната може бути теплою, спокійною і зовсім не суворою.

У центрі уваги в спальні – волохаті килими і низьке ліжко в стилі татамі з постільною білизною.

Спальню в такій квартирі  можна було б назвати близнюком вітальні – по колірним сполученням, вибору меблів, якби не одне “але”. Це “але” – відчуття особливої інтимності приміщення, яке створюють безліч деталей.

Перша – це складна конструкція стелі: натяжна по краях, в центрі він має більш низьку матову підвісну частина з гіпсокартону. Такий прийом візуально “опускає” стелю, роблячи кімнату більш інтимної і затишною.

Друга деталь, що працює на затишок, – штори. Тут вони світліші, ніж у вітальні, світла тафта по краях як би “розчиняється” зі стінами. І звичайно ж, головний “пом’якшувальний” елемент – килим і покривала, з великим ворсом, пухнасті, такі теплі і домашні.

У спальні, як і у вітальні, – мінімум меблів: велике ліжко і стійка під апаратуру кольору венге і туалетний столик з дзеркалом і цікавою деталлю – настільним ящіком- “косметичкою”, з дзеркалом, підсвічуванням і безліччю відділень для косметики.

.А яскраве “центральне” висвітлення в спальні і ні до чого. Спинка ліжка переходить в тумби з сенсорними світильниками.  На стелі – світильник, форма якого нагадує пагоду – він дає м’яке розсіяне світло.

Як заховати в шафі слона

Якщо дозволяє площа, в спальні можна організувати міні-гардеробну, як у спальні нашої героїні. До підлоги і стелі кріпляться розсувні двері-купе (у нашому випадку їх три: один дзеркальна і дві – з пластика “під шкіру”), а всередині ховається різноманітне наповнення. Полиці, корзини, вішалки для брюк, краваток, штанги для одягу на плічках: Важливо, що шафу можна легко “перепланувати”. Кронштейни для полиць і кошиків тримаються на планках, прикріплених до стіни: їх можна переважувати, міняючи висоту і кількість полиць.