​У Житомирі зафіксовано суттєве перевищення шкідливих речовин у повітрі

У Житомирі зафіксовано суттєве перевищення шкідливих речовин у повітрі в зв’язку з пожежею торф’яників та лісових масивів.

Про це пише УНІАН, посилаючись на Головне управлінні Держсанепідслужби у Житомирській області.

“Фахівцями Житомирського міськрайонного відділу ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр» вчора здійснено дослідження повітря Житомира в районі Гідропарку, на площі Визволення, 1, по вулиці Жуйка, 18, по вулиці Малікова, 13, на розі вулиць Східної та Київської, а також у селі Перлявка. Встановлено, що вміст ангідриду сірчистого в атмосферному повітрі в районі вулиці Малікова, 13 та площі Визволення, 1 перевищував гігієнічний норматив”, – йдеться в повідомленні.

У зв’язку з продовженням пожеж у місті СЕС заявила про необхідність посилити заходи щодо зниження кількості шкідливих речовин у приземному шарі атмосфери.

Так, житомирянам рекомендовано приділяти особливу увагу профілактичним заходам, які обмежують надходження в організм шкідливих речовин.

За минулу добу рятувальники спільно з лісниками Житомирщини ліквідували 25 пожеж сухої трави. Найбільша кількість загорань (7) виникла в Коростенському районі.