​У костелі св. Йоана з Дуклі в Житомирі освятили дзвони, подаровані італійською громадою

Урочисте освячення дзвонів відбулося 27-го вересня у костелі св. Йоана з Дуклі у Житомирі. До храму зійшлося близько тисячі прихожан, духовенство, іноземні гості, та представники влади, серед них: віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко, і перший заступник міського голови Сергій Сухомлин.

Дзвони костелу подарували ще у 2013-му, але через паперову тяганину їх доставили у Житомир лише у січні 2015-го. Вага кожного – 1200 кг, 700 кг, 350 кг та 220 кг. Їх виготовили у Польщі за гроші італійських благодійників.

«Встановлення цих дзвонів – Визначна подія для нашої парафії тому що, як сказав наш настоятель, це дуже великий проект, дуже коштовна справа, яка нам була не під силу. Тобто тільки завдяки добродіям з Італії це сталося і скоро будуть наші дзвони прикрашати наш храм і житомирян будуть радувати своїм звучанням», – каже парафіянин Леонід Борецький.

Кожен дзвін має своє ім’я, а найбільший – одразу два імені – св. Йоана з Дуклі і св. Йоана Павла ІІ. Другий за розміром дзвін названий на честь Святого Михаїла Архангела, третій – на честь Матері Божої Святого Розарію, а найменший – дзвін Святого Франциска.

Освятив дзвони Єпископ Ян Пурвінський, він закликав усіх позбутися гріхів, які знищують життя, віру та любов.

«Дуже важливим є освятити дзвони. Не тільки для того, щоб вони дзвеніли, давали свій звук, збирали людей з міста Житомира до нашого храму. Дуже важливе освячення для того, щоб це все відбувалося на славу Господню і служило для справи Божої. Всі повинні знати, що сам звук дзвону відганяє злого духа. Відганяє злі сили там, де той звук лунає. Тому ми хочемо, щоб звук цих дзвонів дозволив нашому місту жити у спокої, в мирі, тішитися життям, планувати майбутнє і радіти з того, що людина творить і що робить», – зазначив настоятель приходу парафії святого Йоана з Дуклі отець Мирослав.

Впродовж місяця дзвони будуть знаходитись на подвір’ї поблизу костелу, а наприкінці жовтня їх встановлять на дзвіницю.