Великобританія голосуватиме за збереження членства в реформованому ЄС

Британський прем’єр заявив, що його стратегія реформування ЄС зводиться до надання рівних можливостей на ринку як країнам-членам єврозони, так і тим, хто в ній не складається

 Великобританія буде голосувати на референдумі за збереження членства в ЄС, якщо Брюссель врахує її вимоги щодо реформування спільноти в рамках переговорного процесу. Про це в четвер заявив прем’єр-міністр Сполученого Королівства Девід Кемерон, виступаючи в Лондоні перед представниками бізнесу.

“За моїми відчуттями, Великобританія прямувала у бік виходу з Європи, оскільки ніхто не звертав уваги на обгрунтовані побоювання британського народу, включаючи представників бізнесу, щодо того, як функціонує Європа. Ми повинні вирішувати ці питання, я думаю, що розум візьме гору, оскільки ми повинні залишитися у реформованій Європі “, – сказав Кемерон.

Глава британського уряду зазначив, що його стратегія реформування ЄС зводиться до надання рівних можливостей на ринку як країнам-членам єврозони, так і тим, хто в ній не складається. Кемерон особливо відзначив “необхідність встановлення більш пильного контролю за проблемою міграції”. “Я вірю, що це все досяжно. Я думаю, що переговори проходять продуктивно і я впевнений, що, коли буде проводитися референдум я зможу сказати британському народові, що ми залишаємося в реформованої Європі”, – додав він.

Референдум про долю подальшого членства Великобританії в ЄС, як обіцяє Кемерон, повинен пройти до кінця 2017 року, однак ряд місцевих ЗМІ вважає, що голосування може бути організовано вже в наступному році. Сам британський прем’єр виступає за збереження країни у складі співтовариства. Він обіцяє домогтися від партнерів реформи ЄС і повернення Великобританії частини владних повноважень. Тим не менш, в разі непоступливості решти країн-учасниць Кемерон може підтримати вихід королівства з ЄС.

Якби там не склалось голосування, але вивчення англійської завжди в пріорітеті. Адже Англія – одна з найчудовіших країн, яку варто відвідати чи, навіть, там працювати. Тому знання англійської мови потрібне всім. “Коліжанка” знає як швидко вивчити англійську мову самостійно.