За останній тиждень на ринках Житомирщини затримали десять “мінял”

За останній тиждень під час заходів, спрямованих на виявлення та припинення порушень правил проведення валютних операцій, працівники міліції зафіксували десять фактів підпільного обміну. У нелегальних міняйл вилучено валюти на суму понад 12 тисяч гривень.

Такі дані наводять в обласній міліції.

“Валютчиків” викрили в обласному центрі, містах Бердичеві та Овручі. Їх протиправні дії було зафіксовано під час збуту та скуповування іноземної валюти.

“За усіма фактами складено адміністративні протоколи за ст. 162 (Порушення правил про валютні операції) Кодексу України про адміністративні правопорушення та направлено до суду, – повідомив заступник начальника Управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС Житомирщини Руслан Марчук. – Загалом з початку року за такі протиправні діяння притягнуто до відповідальності 28 громадян.”

Законодавством за незаконні скуповування, продаж, обмін, використання валютних цінностей як засобу платежу або як застави передбачено покарання у вигляді попередження або накладення штрафу від 30 до 44 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією валютних цінностей.

Нагадаємо, в районі Житнього ринку, на вході в бік Торгового центру, постійно чергують “валютчики”. Прикрити цю “точку” поки не вдалось нікому.