На Житомирщині кавказець грабував селян під виглядом купівлі у них меду. Фото

19 жовтня до Новоград-Волинського міськвідділу міліції звернувся 25-річний житель с. Наталівки із заявою про крадіжку з його будинку. За словами чоловіка, його не було вдома всього годину, однак за цей час з оселі зникли гроші та вартісний годинник, повідомляють в УМВС.

На місці події працівники слідчо-оперативної групи з’ясували, що дійсно до будинку чоловіка проник невідомий, залишивши сліди злому вікна. У самому помешканні панував суцільний безлад: розкидані по підлозі одяг та документи.

Оперативники  з’ясували, що цього ж дня уранці місцеві жителі бачили у селі чоловіка кавказької зовнішності, який цікавився можливістю купити у них мед. Незнайомець пересувався по селі іномаркою.

Як повідомив начальник Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області Сергій Рябошапка, уже за кілька годин розшукуваного чоловіка, як з’ясувалось 36-річного іноземця, виявили в одному з сусідніх сіл. Під час проведення поверхневого огляду, у присутності свідків, при ньому було виявлено викрадені гроші і годинник, а в багажнику автівки – інструменти для проникнення до зачинених приміщень.

Затриманий, якого було доставлено до Новоград-Волинського МВ УМВС, свою вину визнав і пояснив, що поліз до чужого будинку, коли переконався, що там нікого немає. Чоловік зізнався, що сподівався знайти значну суму коштів.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Відповідно до законодавства чоловікові може загрожувати позбавлення волі на строк від 3 до 6 років. Триває перевірка його можливої причетності до інших подібних злочинів.