На Житомирщині збільшилось виробництво ковбаси та м’яса, а зменшилось хліба та сиру

За січень-вересень на Житомирщині виробили 4453 т м’яса свиней, що на 90,6% більше, ніж в аналогічний період 2014 року.

Такі дані наводить управління статистики.

Виробів ковбасних за цей період виготовлено 12633 т, що на 21,4% більше, ніж у 2014 році. Також збільшилось виробництво круп (на 7,4%), пива (4,2%).

При цьому, найбільше скоротилось виробництво хліба та хлібобулочних виробів – на 16,9% і становить 30408 т. Зменшилось також суттєво виробництво жирних сирів – на 14,2% (до 5790 т).

Ще скоротилось виробництво м’яса великої рогатої худоби (на 0,6%), молока (більше 10%), борошна (на 11,3%), масла (на 5,3%), печива та вафлів – на 4,9%.