Ремонтні роботи на плоскій покрівлі

У будь-який час дах був захистом будинку від атмосферних опадів, а також зберігав тепло в ньому, але сучасні професіонали зробили його ще однією ознакою відмінності кожного будинку. 

Орієнтуючись на дану ознаку, є велика кількість матеріалів для покрівлі, які ви можете застосовувати для найрізноманітніших видів дахів, а також на http://www.gerardroof.com.ua/stoimost_krovli зробити розрахунок ціни. Але варто сказати про те, що все це різноманітність кольорів, фор і розмірів матеріалу покриття є тільки для дахів скатного типу. Будівлі з плоским дахом не мають особливого вибору, для них є тільки наливні і рулонні матеріали. Працювати з ними не складно, так що власники проводять монтаж та ремонтні роботи на плоскому даху власноруч.

Плоскі покрівлі застосовуються для багатоповерхових будинків, так як їх споруда і подальша експлуатація робить дешевше ціну будівництва й утримання будівлі. Крім багатоповерхових будівель, покрівлі з нахилом менше 2,5 відсотків досить часто можуть мати господарські та виробничі будівлі. Приміром, майже всі комплекси гаражів, які будували в радянські часи, мають плоскі дахи із залізобетонних плит.

Залежно від архітектурних проектів, плоскі дахи підрозділяються на неексплуатовані і інверсійні.

Перші встановлюють для подальшого застосування як підстава під вертолітні або спортивні майданчики, стоянки для автомобілів або розбивки в міні-парках. Для обладнання подібної даху необхідні масивні перекриття і хороший шар гідроізоляції. Своїми руками подібну дах навряд чи можна побудувати або відремонтувати.

З покрівлею, яка не експлуатується, все набагато простіше, її і заливають різними мастиками бітумного типу і накривають зверху наплавляються матеріалами рулонного типу. Подібну покрівлю можна відремонтувати власноруч, варто уточнити, з яких саме шарів буде складатися покриття покрівлі вашого будови. Стандартні килим покрівлі неексплуатованої типу буде трохи відрізнятися залежно від того, що послужить підставою для даху, профнастил зі сталі або залізобетонна плита. Для плит із залізобетону, покрівельний пиріг повинен складатися з таких шарів, перерахування знизу вгору:

Гідроізоляція

Утеплювач

Керамзит

Цементна стяжка

Бітумний праймер

Полімерна мембрана дихаюча

Рулонна покрівля.