Безпеку харчових продуктів та захист прав споживачів на Житомирщині забезпечуватиме нова служба

Кабмін утворив територіальні органи новоствореної  Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (скорочено – Держпродспоживслужба).

Відповідну постанову Уряд ухвалив 28 жовтня.

Відповідно до Постанови Держпродспоживслужба буде представлена в кожній області та місті Києві відповідним управлінням (всього 25 управлінь). 

У Житомирі відкриють Управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

Територіальні органи Державної ветеринарної та фітосанітарної служби, Державної інспекції з питань захисту прав споживачів та Державної санітарно-епідеміологічної службиі будуть реорганізовані шляхом приєднання до створених  управлінь.

“Територіальні органи Державної ветеринарної та фітосанітарної служби на рівні міст та районів будуть перетворені на філіали обласних управлінь Держпродспоживслужби, що передбачає припинення відповідних юридичних осіб шляхом їх ліквідації. Таким чином відповідні підрозділи Держветфітослужби на рівні міст та районів продовжать свою роботу у вигляді філіалів, а існуюча на сьогодні мережа Держветфітослужби буде збережена”, – зазначають в прес-службі Держветфітослужби.

Житомирська область                       Реорганізуються
Управління Держпродспоживслужби
в Житомирській області
Головне управління ветеринарної медицини в Житомирській області
Державна фітосанітарна інспекція Житомирської області
Держспоживінспекція у Житомирській області
Головне управління Держсанепідслужби у Житомирській області

До завершення заходів з утворення територіальних органів Держпродспоживслужби територіальні органи зазначених вище служб та інспекцій продовжуватимуть виконувати свої повноваження у звичайному порядку.

Нагадаємо, Держдпродспоживслужба, крім іншого, здійснюватиме контроль щодо встановлення та застосування державних регульованих цін, контроль у сфері туризму та курортів, захисту прав споживачів виробів із дорогоцінних металів і каміння, попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення, виконуватиме функції ринкового нагляду в межах сфери своєї відповідальності, здійснюватиме сертифікацію насіння і садивного матеріалу, охорону прав на сорти рослин, здійснюватиме контроль за обігом та застосуванням засобів захисту рослин тощо.

Із 2016 року Служба також виконуватиме функцію метрологічного нагляду.