Благодійник Дітер Вольф 39-й раз завітав до України

39 раз до України завітав голова благодійної організації «Допомога дітям Чорнобиля», почесний громадянин с. Федорівки Дітер Вольф, а також члени цієї організації Бетіна й Едгар.

– Метою візиту на Житомирщину, зокрема, Малинський та Радомишльський райони, є відбір дітей із малозабезпечених родин для відпочинку влітку в м. Нойштадт (Німеччина), – розповів пан Дітер. – У наступному році планується вже 17 така поїздка. До складу групи входять 20 діток із Українки, Гранітного, Федорівки, Ворсівки – Малинського району, а також відвідини підопічних у с. Ірші та Вирві – Радомишльського.

На запитання що вразило гостей з Німеччини під час цьогорічних відвідин України вони не задумуючись відповіли: «Ми хочемо допомагати людям, яким нібито повинна підставляти плече держава, але ми цього не бачимо. Нас дивують стан ваших доріг, неналежні умови життя людей. Коли ми 20 років тому розпочинали нашу співпрацю, то спостерігали таку картину: мало «крутих» машин, непоганий стан доріг, а нині все навпаки – багато іномарок і «убиті» дороги. Та й діти за цей час стали дещо відкритими у відношенні до нас. Дивує й те, що коли спілкуємося з дорослими, у їхніх словах чомусь немає вже оптимізму, який був років декілька тому…

Федорівський сільський голова Олександр Саміла, котрий 8 листопада також завітав до місцевої школи-сад, де навчаються 20 учнів та 17 вихованців садочка, зауважив, що тісна співпраця з паном Дітером уже триває 20 років. Завдяки небайдужості до проблем знедолених родин та жителів їхньої територіальної громади, їм вдалося покращити матеріально-технічний стан школи, ФАПу, клубу.

Приміром, для школи німецький благодійник виділив певну суму коштів, за які в нинішньому році було придбано й встановлено 12 економних елетричних приладів «Ера» та ноутбук. Це дозволило суттєво зекономити кошти на опалення навчального закладу.

Під час візиту до Федорівки пан Дітер подарував також гравцям місцевої футбольної команди «Каскад-Юнайтед» фотокартки та спортивний одяг із автографами футболістів відомої в Європі мюнхенської «Баварії». Також уже підготував подарунки, одяг, солодощі для дітлахів цього населеного пункту й до Нового року.

– З встановленням електричних батарей, ми немов народилися на світ, — сказала директор школи Наталія Дубровська. – У класах підтримуємо сталу температуру, що дозволяє здійснювати повноцінний навчально-виховний процес. Потрібні ще декілька таких батарей у санвузли, коридори, їдальню та спортзал. У школі повністю замінили електричну проводку завдяки керівництву ПАТ «Прожектор» (директор Іван Подзірей), у стислі терміни виконали й увесь необхідний комплекс робіт. Побільше б таких благодійників і прихильне ставлення місцевої влади, то і життя б у поліських селах було кращим.

Щирі слова привітань з нагоди візиту на Малинщину голови та членів благодійної організації «Допомога дітям Чорнобиля» від імені керівництва райдержадміністрації та районної ради виголосили заступник голови РДА Володимир Сивко та голова постійної комісії районної ради з гуманітарних питань та з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, депутат райради Богдан Лісовський. Зокрема, вони відзначили багаторічну й плідну співпрацю пана Дітера з Федорівською та рядом інших сільських рад Малинщини. Також зауважили, що подібні позитивні соціально-значущі проекти варто запозичувати й по можливості втілювати у життя на території усього району.

Дітера Вольфа нагородили подякою відділу культури РДА за багаторічну й безкорисливу допомогу дітям краю, усебічну допомогу закладам медично-освітньої та культурної сфер.

Володимир Павленко.

Під час візиту Дітера Вольфа до Федорівки; гостей з Німеччини вітають Володимир Сивко та Богдан Лісовський.

Фото автора.