На Західну трибуну стадіону “Полісся” у Житомирі фірмі “АртХаус” дають ще 3 млн. грн.

Департамент містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Житомирської обласної державної адміністрації виділяє житомирській фірмі “АртХаус” ще 3 млн. 74 тис. 583 грн. (з ПДВ)  на реконструкцію Західної трибуни стадіону “Полісся”.

Відповідна інформація оприлюднена сьогодні на сайті “Вісник державних закупівель”.

Дата акцепту – 10 листопада.

Пояснюють причини додаткових коштів так:

“У 2013 році департаментом містобудування, архітектури та будівництва облдержадміністрації проведено процедуру відкритих торгів на закупівлю робіт по об’єкту: «Центральний стадіон в м. Житомирі. Реконструкція Західної трибуни». За результатами торгів акцептовано пропозицію ТОВ «АртХаус», з яким 01.08.2013 було укладено договір на суму 11486944,8 грн.

Об’єкт фінансується за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку і заплановано до введення в експлуатацію у 2015 році. Проте, враховуючи нестабільне фінансування робіт та інфляційні процеси, завершити реконструкцію у цінах 2013 року неможливо. З часу укладання договору індекс інфляції за повідомленням Держстату зріс у 1,7 рази. Листом Мінрегіону від 17.07.2015 №7/15-8388 також було доведено індекс зміни вартості будівельних робіт, який станом на 1 липня 2015 року становив 1,5.

Крім того, Приписом про усунення порушень вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки, цивільного захисту, вимагається коригування проектно-кошторисної документації відповідно до діючих нормативів.

Враховуючи зазначене, в проектно-кошторисну документацію було внесено зміни та здійснено перерахунок у діючі ціни”.

Фірма “АртХаус” належить Михайлу Лисаку. Вона наразі проводить реконструкцію стадіону.

Нагадаємо, в ОДА повідомляли,що станом на 7 жовтня на завершення реконструкції західної трибуни необхідно 8 млн грн.

Як писав Репортер,  розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30.07.2015 року Центральний стадіон Житомира внесено до переліку інвестиційних програм і проектування державного фонду регіонального розвитку, що можуть реалізуватись за рахунок державного фонду регіонального розвитку затвердженого розпорядженням кабінету міністрів України від 17.07.2015 року №766. 

Сума складає  7 млн. 314,4 тисяч гривень.