Житомирські землевласники за 10 місяців сплатили 208 млн. грн. податку

208 мільйонів гривень земельного податку та орендної плати сплатили в місцевий бюджет за січень – жовтень 2015 землевласники та землекористувачі Житомирської області.

Про це повідомляють в ГУ ДФС.

Це на 59,7 млн. грн., або на 40 % більше, ніж за відповідний період минулого року. У тому числі 175 мільйонів надійшло від юридичних осіб, 32 млн. грн. – від фізичних осіб.

Як повідомляють в управлінні оподаткування юридичних осіб ГУ ДФС в області, у Житомирській області, обліковується 2089 підприємств, що займаються веденням сільського господарства. З них перебувають на спрощеній системі оподаткування 4 групи 782 платника; застосовують спеціальний режим оподаткування ПДВ – 451; перебувають на загальній системі оподаткування – 1320.

Нагадуємо, що плата за землю плата за землю є обов’язковим платежом у складі податку на майно і включає в себе два види обов’язкових платежів – земельний податок та орендну плату. Перший повинні сплачувати власники землі та землекористувачі, другу – орендарі земельних ділянок, як фізичні, так і юридичні особи.