Родовища граніту на Житомирщині

Щороку всесвітнє співтовариство святкує Міжнародний день охорони навколишнього середовища.

Цей день покликаний звернути увагу громадськості на проблеми навколишнього середовища, а також на необхідність зберігати навколишнє середовище, відповідально ставитися до природних ресурсів, надр і корисних копалин.

Наскільки ж цінуються в Житомирській області родовища граніту і ділянки з корисними копалинами.

Приміром, сьогодні будь-який українець може обзавестися одним з житомирських кар’єрів для видобутку червоного і зеленого граніту. Заявлена вартість 30 млн. грн. Продавець вже підготував повний пакет дозвільної документації для роботи діючого кар’єру. На місці є електрифікація та залізнична гілка.

Знамениті гранітні кар’єри можна також придбати в Коростенському і в Коростишівському районі.

“Продається діючий гранітний кар’єр, камінь габро. Знаходиться в Житомирській обл. Коростишевській р-н. Є вся необхідна техніка, і персонал. Ціна 67 000 грн.”

“Также в Коростышевском районе  карьер гранитный ЗАО”Антик” предлагает производство памятников. Цены умеренные.”

“Продається гранітний кар’єр в Коростенському районі. Колір – червоний із зеленими вкрапленнями. Площа – 2 га з можливістю включити додаткові площі. Ліцензія на промислову розробку до 2015 року. Затверджені запаси становлять 500 000,00 м.куб. Проведена тестова видобуток на глибині 8 метрів. Блочность становить 37%. Підведена електролінія і забезпечений заїзд від центральної дороги. Відстань до залізничної станції 1,5 км. Ознайомлення з документами можливо у м.Коростень. Продаж здійснюється шляхом продажу корпоративних прав підприємства. Ціна договірна. “

Також, за 1 500 000 доларів в Ємільчинському районі (Житомирська обл.) можна придбати ділянку родовища граніту під щебеневий кар’єр. Запаси 40 млн. кубометрів. До 2029 року є можливість користуватися 60 гектарами землі. Є ліцензія на видобуток.