​У Житомирі поліцейські затримали чотирьох нічних нападників

Без категорії

Працівники кримінальної поліції встановили особи та розшукали чотирьох місцевих жителів, які пограбували 21-річного молодика та нанесли тяжкі травми 37-річному чоловікові. Триває досудове розслідування.

На початку грудня до Житомирського відділу поліції надійшло повідомлення з обласної лікарні про те, що до них доставлено 37-річного жителя обласного центру із множинними травмами голови. Пацієнт тільки встиг сказати лікарям, що вночі на вулиці його побили четверо незнайомців, і втратив свідомість.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група поліції. З’ясувавши, звідки було забрано чоловіка, правоохоронці розпочали низку спеціальних заходів для встановлення обставин та учасників події.

У результаті оперативники з’ясували, що до побиття потерпілого причетні троє 17-річних житомирян та їх 26-річний товариш, житель Черняхівського району.

Під час спілкування з поліцейськими хлопці зізнались, що того дня відсвяткували спиртним свою зустріч. Втім, радість від неї затьмарило зауваження перехожого, якому не сподобались їх гучні вигуки та лайка. Четвірка накинулася на чоловіка з кулаками та зігнали на ньому злість.

– Під час розслідування з’ясувалось, що хлопці також причетні і до пограбування 21-річного студента, який трапився їм на шляху через деякий час після побиття чоловіка, – розповів начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока. – Вони відібрали у того два мобільних телефони.

Нині триває розслідування кримінальних проваджень за ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) та ч. 2 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Правоохоронці вилучили низку речових доказів, у тому числі й один з викрадених телефонів.

Молодикам загрожує до 8 років позбавлення волі.

Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області