У Житомирі шведи презентують свої інновації. Фото

 1 грудня в міській раді Житомира розпочався II Шведсько-український форум з енергоефективності й чистих технологій, передає ОДА.

Під час форуму шведи презентують власні інноваційні рішеня у сферах центрального опалення, водоочищення, поводження з твердими побутовими відходами, вентиляції і відновлювальної енергетики для українських муніципалітетів і приватних компаній.

«40 років тому Швеція була індустріальною країною, але у 1973 настала криза, яка все змінила. Швеція мала щось робити. Ми навчилися економити ресурси нашої країни. Криза минула, а наш довід залишився, і сьогодні, ми розповімо вам як використовувати усі свої ресурси із розумом», – сказав на початку форуму регіональний менеджер Business Sweden в Україні Даніель Ларсон.

Також сьогодні відбудеться дискусія у форматі круглого столу, де обговорять питання державного регулювання, політики у сфері енергоефективності і впровадження чистих технологій.

Форум буде проходити протягом усього дня. Зараз проходить  панельна дискусія «Які шведські рішення у сфері енергоефективності й охорони довкілля можуть бути впроваджені в Україні», а о 15:00 год. – «Фінансові інструменти для впровадження проектів з енергоефективності і поліпшення довкілля».