А все дуже просто …

Без категорії

Я вже вже неодноразово піднімав питання існування безпритульних тварин у нашому місті. 

На сторінках газети «Вечірній Коростень», телебаченні. Радіо, і навіть книжку про це написав. Але, принаймні, в нашому місті воно так і не вирішене. Проте ця проблема розв’язується дуже просто: потрібно бути кожному з нас не байдужим, а ще – створити добротне спецпідприємство, котре б займалося долею бездомних котиків і собачок. Воно в нас є, але… Не має потрібних кадрів, коштів, автомобіля, і т.д. А відтак і не може:

1. Провести моніторинг ситуації й визначити кількість безпритульних тварин у місті.

2. Повністю звільнити (гуманно) від «бездомників» культові споруди, пішохідні зони, дитячі майданчики , прибудинкові двори.

3. Проводити регулярний відлов тварин, стерилізувати їх, шукати їм нових надійних власників.

4. Активізувати освітницькі акції серед населення, заохочуючи добровільну стерилізацію хатніх тварин.

5. Позитивно реагувати на звернення громадян міста щодо влаштування безпритульних тварин.

6. Заоохочувати жителів міста всіляко допомогати в роботі притулку для безпритульних тварин, виконувати свої обов»язки в межах чинного законодавства в плані захисту тварин від жорстокого поводження.Якщо у кожному місті виконають усі ці шість пунктів, то результат не забариться. Повірте. Наша редакція вже розпочала акцію «Допоможіть безпритульним тваринам» і відвезла до Коростенського притулку трохи кормів, непотрібні теплі речі, і таке інше (на це пішла і частина коштів, виручених від акції «Письменник за прилавком»). Відгукнувся і наш гарний земляк, почесний громадянин Коростеня, відомий вчений Анатолій Потопальський, який підвіз для тварин ліки.

Якщо у вас є бажання, час, можливості і трохи непотрібного одягу, ви обов’язково знайдете можливість взяти участь в акції. Відгукніться і зробіть трішечки корисного для «братів наших менших»! Памятайте, що найголовнішою запорукою успіху в будь-якій справі є НЕ БАЙДУЖІСТЬ.