Бойко звинуватив Авакова у сприянні бандитському нападу на фабрику “ЖЛ”

Міністра МВС Арсена Авакова звинувачують у сприянні бандитському нападу на кондитерську фабрику в Житомирі.

Голова МВС може бути причетним до розбійного нападу на житомирську кондитерську фабрику “ЖЛ”, яку організував однопартієць Авакова, нардеп Сергій Пашинський та його бізнес-партнер Сергій Тищенко.

Про це в ефірі каналу “112-Україна” заявив власник кондитерської фабрики, голова наглядової ради ТДВ “ЖЛ” Ігор Бойко. Як він каже, після невдалої спроби захопити фабрику шляхом розбійного нападу зараз включилась уся владна машина в особі Авакова. Здійснюється шалений тиск із метою забрати фабрику в її власника.

“Мене насильно садять за стіл переговорів з рейдерами і злочинцями, криміналітетом, який зі зброєю в руках 5 днів атакував фабрику. Замість рішень суду і виконавчої служби вони використовують зброю і бандитів”, – каже Ігор Бойко.

За його словами, “наразі робиться все, щоб знайти хоч якусь зачіпку та відкрити на нього самого кримінальну справу. А завдання Нацгвардії і спецпідрозділів МВС, які зараз контролюють фабрику, – в тому, щоб допомогти рейдерам незаконно заволодіти майном.

Коли почалось перше силове захоплення фабрики 30 грудня невідомими озброєними людьми, правоохоронці жодним чином не реагували. На телефони 102 надійшло безліч дзвінків і повідомлень, що невідомі в масках, з палицями, ножами, шумовими гранатами захоплюють фабрику та б’ють працівників. Правоохоронці, що прибули на місце, лише стояли на головному вході заради “картинки для журналістів”. При цьому, 350 бандитів трощили все на фабриці та викрадали готову продукцію, комп’ютери, обладнання.

Начальник УМВС Житомирської області Валерій Рудик знаходився біля воріт фабрики, але ніяк не реагував на дії злочинців. Як він зізнався потім, був наказ “від першого лиця” (міністра МВС) не втручатися в ситуацію і дати можливість бандитам нищити майно підприємства та бити охорону.

В перший же вечір про ситуацію знала голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе. По телефону вона пообіцяла керівництву фабрики допомогу і що о 8 ранку 31 грудня на фабрику прибуде Нацгвардія для припинення злочинних дій. Проте на фабрику прибуло всього 20 співробітників ДСО, які взяли під охорону лише центральний вхід та жодним чином не припиняли дії злочинців. А ті, тим часом, продовжували нищити обладнання, викрадати особисті речі працівників фабрики та розкрадати готову продукцію зі складу.”

“Лише 3 січня працівникам кондитерської фабрики своїми силами вдалось вигнати “тітушок” із території підприємства. При цьому, співробітники ДСО в цей момент охороняли ватажків бандитів.

Другий збройний напад повторився в ніч з 4 на 5 січня. Озброєні люди, більшість із яких раніше судимі, влаштували бійню на фабриці – били працівників та охорону фабрики. Багато поранених, декілька людей потрапили в лікарню з вогнепальними пораненнями. Наразі міліція за наказом міністерства намагається звинуватити керівництво фабрики в організації цієї бійки. Начебто охорона фабрики сама на себе напала”, – кажуть у “ЖЛ”.

Керівництво ТДВ “ЖЛ” заявляє, що взяття території підприємства зараз використовується як метод тиску. “Мета ж усього, що відбувається, – це змусити віддати фабрику в руки кримінальних авторитетів, наближених до Пашинського та його бізнес-партнера Тищенка.”