Ігор Бойко: “Поліція охорони Житомира підписала незаконний договір з рейдерами”

На Житомирській кондитерській фабриці триває протистояння нинішнього і попереднього власника.

Нинішній власник фабрики Ігор Бойко заявив про те, що “керівник Поліції охорони Житомирщини Ігор Товкач підписав незаконний договір з фіктивним підприємством та став учасником схеми рейдерського захоплення Житомирської кондитерської фабрики “ЖЛ”.

З його слів, поліція охорони Житомира мимоволі стала пособником бандитів, які здійснили розбійний напад на Житомирську кондитерську фабрику “ЖЛ”. 

“Керівник управління поліції охорони в Житомирській області Ігор Товкач перевищив свої службові обов’язки та підписав договір на охорону з неіснуючим підприємством ЗАТ “Житомирські ласощі”. За допомогою цього фіктивного підприємства рейдери намагались юридично обґрунтувати розбійний напад на територію фабрики.

Ввечері 30 грудня, група невідомих осіб в кількості 350-400 чоловік, в масках, з палицями, ножами та травматичною зброєю захопила територію кондитерської фабрики “ЖЛ”. Захопленням керував Олександр Рогаль, який представлявся директором ЗАТ “Житомирські ласощі”. Проте не продемонстрував установчих документів ЗАТ – установчого договору та рішення зборів акціонерів про призначення директора. Подібних документів у цього фіктивного підприємства просто немає. Адже такої юридично-правової форми, як закрите акціонерне товариство (ЗАТ), в Україні вже не існує.

Олександр Рогаль був внесений до реєстру в якості директора незаконно в результаті кримінального злочину. За фактом здійснення державним реєстратором цього запису відкрито кримінальне провадження та ведеться слідство, фігурантом якого є Рогаль.

Попри повну фіктивність ЗАТ “Житомирські ласощі” Ігор Товкач підписав з цим підприємством договір на охорону майна, яке фактично належить іншій компанії – ТДВ “ЖЛ”. Надіслані Товкачем співробітники поліції охорони фактично стали учасниками силового захоплення підприємства. З 30 грудня 2015 до 3 січня 2016 підлеглі Товкача співпрацювали з “тітушками”, які захопили кондитерську фабрику. За цей час з фабрики зникла продукція і обладнання на мільйони гривень”, – повідомив Бойко.

14 січня юристи і представники ТДВ “ЖЛ” зустрілись з начальником Департаменту поліції охорони Сергієм Будником. Він пообіцяв якнайшвидше розібратися в ситуації і притягнути до відповідальності керівника житомирського управління Ігоря Товкача.