Інститут ортопедії та травматології отримав ​наркозно-дихальний апарат вартістю півмільйона гривень

Напочатку цього тижня в Інститут травматології та ортопедії АМН України для клініки травматичних пошкоджень опорно-рухового апарату благодійний фонд «Міжнародна асоціація підтримки України» передав вкрай необхідний наркозно-дихальний апарат вартістю півмільйона гривень.

Тарас Дурбак, операційний директор благодійного фонду «Міжнародна асоціація підтримки України» зазначив: «Це другий етап нашої допомоги Інституту, – наприкінці року ми передали в клініку двадцять тонн медобладнання з Франції, зокрема це багатофункціональні ліжка, тумбочки, столи, стільці, монітори стеження, шафи для операційних, що дало змогу повністю обладнати палати клініки. Сьогодні ми привезли наркозно-дихальний апарат вартістю півмільйона гривень, усе це завдяки нашій співпраці з «Асоціацією медичної та благодійної допомоги Франція-Україна» та її координатору Діані Дольс.Наступним етапом допомоги буде допомога з Німеччини – операційний рентген апарат ЕОП. Першочергово допомога у клініці надаватиметься воїнам АТО».

За словами керівництва Інституту травматології та ортопедії, наприкінці лютого-початку березня буде завершено ремонт та офіційно відкрито клініку травматичних пошкоджень опорно-рухового апарату на тридцять місць, оскільки палати мають уже все необхідне медобладнання, відповідно, клініка прийме перших пацієнтів вже за місяць. 

«Оскільки в Інституті багато пацієнтів зі складними травмами, цей апарат дуже потрібний – завдяки такому обладнанню вдасться врятувати багато людських життів – наркозно-дихальний апарат з монітором дихальних функцій призначений для проведення інгаляційного наркозу при операціях будь-якого рівня складності. Ми вдячні благодійному фонду за допомогу у реалізації такого важливого проекту як забезпечення медобладнанням клініки травматичних пошкоджень опорно-рухового апарату. Адже коштів на устаткування немає, тому така допомога дуже необхідна, загалом, вартість наданої допомоги становить понад мільйон гривень» – підкреслив Калашников Андрій Валерійович, Заслужений лікар України, доктор медичних наук, завідувач відділу травматичних пошкоджень опорно-рухового апарату Інституту травматології та ортопедії АМН України.

У благодійному фонді стверджують, допомагали і будуть допомагати. Усе медобладнання надходить в основному з Європи у хорошому стані, його передають безкоштовно, та за транспортування й розмитнення доводиться викладати чималі кошти, проте вкладення виправдані адже в Україні ще багато лікарень потребують медичного забезпечення. 

Понад сотні українських лікарень отримали медобладнання завдяки співпраці з асоціацією – у планах створення реабілітаційних центрів для воїнів АТО, тому на досягнутому у благодійному фонді не зупиняються. І вже цього тижня відправляють медобладнання для лікарні на сході України у Дзержинську, якій вкрай необхідна така допомога, адже місто знаходиться недалеко від підконтрольної сепаратистам зони.

Для детальнішої інформації звертайтесь: 097 55 90 91 або pressiasu@gmail.com

Для довідки: Діяльність благодійного Фонду «Міжнародна асоціація підтримки України» почалася з медичного Майдану. Голова фонду Ольга Чуйко-Дурбак організувала функціонування асоціації у п’яти країнах світу: Німеччині, Франції, Австрії, Словаччині та США. Асоціація відправила на безкоштовне лікування понад сотню постраждалих “майданівців” і військовослужбовців зони АТО до провідних клінік Франції, Австрії та Німеччини. Крім того, МАПУ постійно забезпечує постраждалих гуманітарною допомогою, медичним обладнанням, засобами медичного призначення, медикаментами, а також усім необхідним для тимчасово переміщених осіб.Під час діяльності фонду понад сотні медичних закладів країни отримали медичну гуманітарну допомогу дорогого медичного обладнання та інших необхідних медзасобів.