Із 80 незаконних МАФів у Житомирі знесли лише 30, – Черкасова

Із 80 незаконних МАФів у Житомирі, які ще 9 липня 2014 року виконком прийняв рішення знести, за цей час демонтовано лише 30.

Про це 19 січня в ефірі каналу СК1 заявила начальник управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Євгенія Черкасова.

“Виконком прийняв рішення, ви пам’ятаєте той резонанс. Демонтовано було 30 споруд”, – сказала вона.

Чому інші ще стоять, вона не відповіла. Але розповіла, що, окрім цього, у багатьох інших підприємців вже завершилась дія договорів, які не продовжили.

“Це по нашій вині”, – відзначила Черкасова.

При цьому, перший заступник мера Олексій Ясюнецькій, який також був на ефірі, запевнив, що незаконних МАФів не буде, а зараз у всьому виною прогалини в існуючій схемі видачі дозвільних документів.

“Треба кардинально змінювати схему видачі дозволів. Зараз не передбачена, напр., думка людей, які живуть поряд з майбутніми спорудами. Також відсутній контроль. Ми розробляємо нову схему. Звичайно бізнес треба розвивати. але незаконних МАФів у нас не буде”, – підсумував Ясюнецький.

Нагадаємо, 9 липня 2014 року, 31 член міськвиконкому з 45, проголосували “за” рішення демонтувати 80 незаконно встановлених МАФів на вулицях Житомира. За словами керівника Житомирського СЕС Олександра Шпити, їх не можна перевірити і  в них не дотримуються санітарних норм.

До речі, останнім скандалом зі встановленням МАФу у Житомирі став центр міста. За кінотеатром “Україна”, у дворі Київської, 15, підприємиця почала встановлювати залізну конструкцію магазину. Мешканці обурились та вийшли на пікет. Їм обіцяли тут майданчик. Будівництво призупинили. Сьогодні, правда, виконком анулював паспорт прив’язки і конструкцію мають демонтувати.