На Житомирщині чоловік вдерся до 82-річної пенсіонерки, побив її та забрав гроші з мобільним

У с. Мокляки чоловік вдерся до оселі літньої односельчанки, повідомляють у поліції.

Про подію до Ємільчинського відділення поліції повідомила сільський голова. За вказаною нею адресою виїхала слідчо-оперативна група.

“Потерпілою виявилася 82-річна місцева жителька. Бабуся пожалілася правоохоронцям, що напередодні увечері до її хати через вікно вдерся якийсь чоловік. Він потрапив до оселі, вийнявши скло з віконної рами у веранді. Згодом бабуся таки впізнала у непроханому гостеві свого односельчанина. Він накинувся на господиню із словесними погрозами, а потім ще й розпустив кулаки, вимагаючи грошові збереження. Врешті з будинку літньої господині зловмисник виніс близько 250 гривень та старенький мобільний телефон”, – зазначають поліцейські.

У той же день поліцейські затримали розбійника у порядку ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Усі обставини вчинення ним тяжкого злочину встановлюються у рамках кримінального провадження.

Нині затриманому офіційно оголошено про підозру. Суд підтримав ініціативу поліції й визначив чоловікові міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За чинним законодавством вчинений підозрюваним злочин карається позбавленням волі строком від 7 до 12 років з конфіскацією майна.