На кондитерській фабриці у Житомирі готувались до силового протистояння – поліція. Фото

На місцях подій на кондитерській фабриці у Житомирі поліцією зафіксовано свідчення підготовки до силового розвитку подій.

Про це 14 січня повідомив  очільник Головного управління Національної поліції в Житомирській області Валерій Рудик, під час брифінгу, повідомляють в поліції.

Він зазначив, що 5 січня уночі на території кондитерської фабрики виникла сутичка між групою невідомих осіб. Поліцією було  затримано 134 учасника конфлікту. На місці події вилучено гранату, травматичні та газові пістолети, патрони та гільзи, ножі, металеві та дерев’яні кийки. Розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

“Також під час огляду приміщень підприємства в адміністративній будівлі виявлено на верхньому поверсі складовану цеглу, а в коридорах – бочки та каністри з бензином. Водночас зафіксовано штучне блокування вікон та дверей будівлі гратами. З місць подій вилучено пляшки з легкозаймистою рідиною, ймовірно, коктейлями Молотова”, – зазначив він.

За словами керівника поліції,  в межах чинного законодавства правоохоронці реагуватимуть та жорстко припинятимуть будь-які правопорушення незалежно від того, хто саме є їх учасником. Водночас поліція залишається поза політикою та осторонь від корпоративних спорів, як це і передбачено законодавством України.

“Поліція продовжує моніторити ситуацію довкола підприємства та роз’яснювати учасникам конфлікту неприпустимість протиправних дій та силового розвитку подій. Головне управління Нацполіції акцентує на необхідності правового вирішення цього господарського спору і закликає його ініціаторів не втягувати у протистояння пересічних громадян”, – підсумовують у поліції.