У Житомирі держпідприємство продало втричі дешевше оснащені бокси для технічного обслуговування великогабаритних вантажних автомобілів

Співробітники Служби безпеки України спільно з Національною поліцією викрили чиновників одного з державних підприємств регіону, які реалізували майно установи за ціною втричі нижчою за ринкову, повідомляють в СБУ.

Наприкінці 2014 року під час аукціонних торгів житомирська фірма придбала у державного підприємства майновий комплекс площею майже 1,2 тисячі квадратних метрів. 

“За домовленістю з посадовцями бізнесмени купили будівлю за стартовою ціною 393 тисячі гривень. У таку вартість чиновники оцінили адміністративне і складські приміщення, оснащені бокси для технічного обслуговування великогабаритних вантажних автомобілів, що розташовані в економічно привабливому передмісті Житомира безпосередньо біля магістралі державного значення”, – йдеться в повідомленні.

“Співробітники спецслужби ініціювали проведення незалежної оцінки комплексу для визначення його реальної ринкової вартості. За висновками експертів, початкова ціна нерухомості під час аукціону становила один мільйон триста тисяч гривень. Збитки підприємства від оборудки посадовців становлять майже один мільйон гривень”, – зазначають в СБУ.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до оборудки з державним майна. Після завершення досудового слідства розпочнеться судовий процес для повернення комплексу у державну власність.