У Житомирі у власній квартирі вбили 39-річного коростенця

Близько 12.45 до Житомирського відділу поліції звернувся житель Коростенського району і повідомив, що знайшов свого сина мертвим у його квартирі з явними тілесними ушкодженнями, повідомляють у поліції.

Як розповів начальник Управління карного розшуку ГУНП Житомирщини Віктор Бугира, на місці події працівники слідчо-оперативної групи виявили на тілі 39-річного чоловіка численні колото-різані рани. Також згодом експерти зафіксували наявність у загиблого закритої черепно-мозкової травми.

У ході подальших слідчо-розшукових дій з’ясувалось, що з квартири, де чоловік проживав один, зник його мобільний, монітор та інша комп’ютерна техніка. За вказаним фактом було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 115 (Умисне вбивство) та ч. 4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України.

Відновлюючи події останнього дня життя загиблого, розшуківці встановили особу молодика, який того фатального вечора гостював у нього.

Попередньо встановлено, що чоловіки познайомились незадовго до описаних подій на місцевому ринку, а увечері 25 січня випадково зустрілись. Знайомство вирішили продовжити спільним чаркуванням, що поступово перемістилось додому до загиблого.

Як далі розвивались події, буде встановлено у ході досудового розслідування, однак уже відомо, що їх результатом стала загибель молодої людини.

Підозрюваного, як з’ясувалось, 30-річного раніше судимого за крадіжки та розбій жителя Коростишівського району, було затримано в обласному центрі відповідно до норм ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу. У нього вилучено речі, які зникли з квартири, а також одяг загиблого.

Нині призначено відповідні експертизи.

Затриманому обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Чоловікові загрожує позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.