У Житомирі зафіксували 2 випадки А (Н1 N1)

За даними міських закладів охорони здоров’я Житомира, станом на 14.01.216 з початку року кількість захворівши на ГРВІ та грип становить 3784 особи, госпіталізовано 247 хворих. 7 пацієнтів перебувають у важкому стані, з них 3 – дитини. Наразі у стаціонарних та поліклінічних відділеннях введений масковий режим, обмежені відвідування пацієнтів.

Завдяки тому, що школярі відпочиватимуть до 1 лютого розповсюдження респіраторних захворювань серед дитячого населення уповільнено.

Що стосується інфікування вірусом А (Н1 N1), який відрізняється важким перебігом та ускладненнями, за даними вірусологічної лабораторії виявлено 7 випадків, в тому числі 2 серед мешканців Житомира. У місті Бердичеві зафіксовано смертельний випадок, спричинений захворюванням на даний вид грипу.

Міський центр здоров’я щодня здійснюватиме моніторинг захворюваності населення міста на грип та ГРВІ, заклади охорони забезпечуватимуть безвідмовне обслуговування хворих, незалежно від місця реєстрації та проживання.

Також управлінню освіти рекомендовано призупинити до 31 січня навчально-виховний процес у позашкільних навчальних закладах та 1-4 класах НВК, вжити заходів щодо недопущення випадків прийняття у групи ДНЗ дітей з симптомами респіраторних інфекцій та допуску до роботи працівників з ознаками ГРВІ.

Управлінню культури доручено підготувати та направити звернення до закладів культури, що розташовані на території міста з проханням призупинити та перенести вистави та розважальні заходи для дітей на більш сприятливий період.