​Віталій Касько: «Якщо хтось не захоче працювати за правилами, його мають карати»

Про післяреволюційну модифікацію олігархічної системи заступник Генерального прокурора України Віталій Касько розповів в ефірі підсумково-аналітичної програми «Погляд на тиждень» на телеканалі ZIK в суботу, 23 січня.

В ефірі телеканалу ZIK Віталій Касько висловив свою думку щодо сьогоднішніх стосунків між владою та олігархами: «Олігархи як почували себе досить спокійно до Революції Гідності, так почувають себе і зараз. Під час Ревоюції було певне напруження, але вони вже оговталися і зрозуміли, що дійсна система координат дозволяє їм непогано існувати і системно поки мало що змінилося…».

Заступник Генпрокурора зазначив, що країні потрібні комплексні реформи, а не спорадичні, – введення нульової декларації для всіх громадян, особливо для представників середнього класу, чіткі кроки з виведення економіки з тіні, політичне рішення про відповідність статків і податків олігархів.

«І тільки тоді, якщо хтось не захоче працювати за правилами, буде логічно, що його будуть карати. Це ж стосується і чиновників… Чиновники мають розуміти, що є нульова толерантність до корупції. Якщо є дані про те, що така корупція вчиняється, вони безумовно будуть притягуватися до відповідальності, не буде ніякої кругової поруки, ніхто не зможе їх захистити», – переконаний Віталій Касько.