Через борги “Житомиргаз” відключив від газопостачання котельню у Житомирі

Теплопостачальні підприємства Житомирщини ухиляються від сплати послуг з розподілу газу. Найбільше заборгувало комунальне підприємство «Житомиртеплокомуненерго» – понад 12 млн. грн.

Про це повідомляють в прес-службі підприємства.

На сьогодні уже відключено від газопостачання першу котельню у місті Житомирі. 

«Припинення газопостачання теплопостачальним підприємствам – це вимушені дії «Житомиргазу», на які підприємство змушене йти через ігнорування керівництвом «Житомиртеплокомуненерго» та органами місцевого самоврядування вимог законодавства, які регулюють ринок газу», – йдеться в повідомленні.

ПАТ «Житомиргаз» неодноразово попереджав підприємства-боржники про те, що не має законних підстав продовжувати їм розподіл природного газу і зобов’язаний припинити газопостачання. Незважаючи на це, «Житомиртеплокомуненерго» та ряд інших підприємств області здійснюють несанкціонований відбір газу з газорозподільної системи.

«Невчасні розрахунки за газ негативно впливають на рівень обслуговування газорозподільних мереж, на якість роботи персоналу, який не отримує вчасно заробітну плату, на оперативність роботи аварійно-диспетчерської служби. Адже за рахунок доходів, насамперед від тарифної виручки, підприємство забезпечує утримання системи газопостачання Житомирщини, ремонт і модернізацію газових мереж, контроль за безпекою газопостачання, виявлення і попередження крадіжок газу», – зазначив голова правління ПАТ «Житомиргаз» Валентин Ющенко.

Нагадаємо, «Житомиргаз» місяць тому  повідомляв, що теплопостачальні підприємства Житомирської області заборгували майже 42 млн. грн.