Делегація Житомирщини взяла участь у парламентських слуханнях на тему Чорнобиля

Делегація Житомирської обласної ради на чолі з першим заступником голови обласної ради Володимиром Ширмою взяла участь у парламентських слуханнях на тему: «30 років після Чорнобиля: уроки та перспективи».

Слухання проходять відповідно до Постанови Верховної Ради України, прийнятої у грудні минулого року, та приурочені проблемним питанням, що накопичилися з часу Чорнобильської аварії.

Відкрила парламентські слухання заступник Голови Верховної Ради України Оксана Сироїд. У вступному слові вона звернулась до тих учасників, які брали участь у минулорічних парламентських слуханнях на цю ж тематику.

Оксана Сироїд сказала, що вона поцікавилася, що було зроблено з того часу і з’ясувалося, що за рік фактично жодного рішення не прийнято і навіть не ініційовано.

«Тобто жодний пласт з тих проблем, які є, вони не зачеплені. Минулого року ми багато обговорювали важливих речей, інфраструктурні проблеми, обговорювали проблеми самого об’єкту “Укриття” і його фінансування, ефективного управління коштами. І немає пропозицій стосовно цього. Так само, як обговорювалася проблема зберігання і переробки відходів. Також немає рішень стосовно цього», – сказала вона.

Оксана Сироїд звернула увагу присутніх, що не прийнято жодного рішення і стосовно зони відчуження, зміни її статусу, а також не вирішуються проблеми людей, яких зачепила чорнобильська трагедія – їхнього статусу, адресності допомоги, забезпечення медичною допомогою.

Заступник Голови Верховної Ради зазначила, що сьогодні потрібно подумати про способи розв’язання проблем, оскільки минулого року про це говорили, але способів та інструментів напрацьовано так і не було.

Прес-служба обласної ради