На Житомирщині довірлива пенсіонерка перерахувала шахраям 77 тисяч гривень

До 75-річної жінки  зателефонував незнайомець. Він повідомив, що її син потрапив в ДТП і терміново потрібні кошти для його порятунку. Про це повідомили в ГУ НП в Житомирській області.  

Довірлива пенсіонерка змогла зібрати 77 850 гривень та швидко переказала їх на рахунок, який вказав телефонний шахрай. За кілька годин вона дізналася, що її обдурили. Жінка звернулася до Коростишівського відділу поліції.

Відомості про подію було внесено до Єдиного реєстру досудовихрозслідувань за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають слідчо-оперативні заходи для встановлення осіб, причетних докримінального правопорушення.

Правоохоронці закликають полісян бути уважними та розсудливими у всіх фінансових питаннях:

– пам’ятайте, що лише виваженість та спокійне сприйняття будь-якої ситуаціїможе вберегти вас від нерозважливих дій та вчинків;

– у разі, якщо вам повідомляють про раптову хворобу чи скрутну ситуацію, вякій опинилась рідна людина, уточніть усі відомості, у тому числі де самевона знаходиться. Після цього зателефонуйте самі до відповідної установи (лікарні, поліції і т.д.) та уточніть усі обставини;

– спробуйте зв’язатись з людиною, про яку йдеться, або з кимось, хто можебути поруч – рідні, друзі, сусіди тощо;

– жодним чином не погоджуйтесь на умови невідомих. Якщо у вас вимагаютьгроші на лікування, для компенсації потерпілим, на «залагодження питання»тощо, відразу повідомте на номер «102» – вас намагаються ввести в оману!

Не дайте себе ошукати і не дозволяйте пройдисвітам збагатитися за вашрахунок!