Щоб звільнити Україну потрібна авіація, але поки влада не виявляє ту принциповість, щоб її отримати від інших держав – Левко Лук’яненко у Житомирі

Герой України, автор Акту про незалежність України, дисидент, відомий громадський та політичний діяч Левко Лук’яненко 23 березня приїхав до Житомира. 

З місцевими журналістами Герой України говорив про шлях держави до незалежності та про її сучасність, зокрема про війну на Сході, йдеться у відеосюжеті “Житомир.інфо”.

“В нас немає авіації, в нас немає військово-морського флоту, тому справжню війну ми не готові вести. Але це нас не ослаблює, тому що на нашому боці сотня держав, тому якби України виявляла більшу принциповість і послідовність у бажанні захистити зброєю Україну, то можливо дістала б і авіацію, дістала б і зенітну артилерію, і флот би дістала. Тобто, я ще не бачу тієї волі війною захистити свій рідний край”, – зазначив Левко Лук’яненко.

На думку українського політика, Україна спроможна багато років утримувати гібридну війну на Сході, а по її закінченню має одразу починати очищення владних органів.

“Ми, як бачимо, той рівень війни, яка зараз є, то українська нація спроможна його продовжувати хоч сто років. Бо є достатньо добровольців, вони йдуть служити. Слава Богу, українці люблять і вміють воювати. Отже, Україна зможе забезпечити той об’єм війни, який є, хоч на двадцять років. Якщо війна закінчиться завтра, то треба починати активізувати боротьбу проти олігархів і хабарників, бо зараз люди в якійсь мірі стримуються від гострих акцій, бо знають, що на сході війна і якщо тут почати серйозну політичну боротьбу, то це буде допомога Москві”, – розповідає Левко Лук’яненко..

Після зустрічі з журналістами Левко Лук’яненко зустрівся з житомирянами у залі міської ради.